DEN SPENNENDE FLØTERHISTORIEN VED BINGEN LENSER –
FORTALT I AUTENTISKE OMGIVELSER VED GLOMMAS BREDD

I naturskjønne omgivelse ved Fløterbrakka på Vestby, Sørumsand, kan du sitte ned og få høre om tømmerfløternes liv og virke i Norges største industrieventyr om skog, vann og tømmer. Når begynte det egentlig? Hvorfor kjøpte Nederland mastertømmer i seilskutetida nettopp fra Glomma? Hvordan levde tømmerfløterfamilien med elva som farlig nabo og nødvendig arbeidsplass? Hvorfor eide de ikke husene sine? Møt «Mathilde og Helmer» og hør hva som skjedde lille julaften for 90 år siden. Opplev tømmerfløternes hvilebrakke fra innsiden, her står alt som det stod da de «åt frukost» og hadde kaffeflaske i «hoso».

Etter over 10 års innsats, gleder vi oss til å innby publikum til formidling av tømmerfløtingens historie og betydning, lokalt og nasjonalt, ved/i autentisk Fløterbrakke. I Fløterbrakka finnes en mindre utstilling av fløterredskaper og bilder. Ute i elva er lensekarr av forskjellige typer og tilstand. Ett er restaurert de siste 5 år. På elva er også autentiske fløterbåter. En flytende formannsbrakke er under restaurering. Vi mener arrangementet passer best for frilufts- natur- og historieinteresserte.


Tid og sted: Fløterbrakka, Vestbyveien 81, Sørumsand. Veien ender i privat vei ved gul Fløterbrakke. Søndag 9.august, kl 12.30-ca 15. Oppmøte ved Fløterbrakka. Bestilt kåseri avholdes uansett vær, og vil foregå utendørs.

Pris pr. deltaker: kr 200.- pr. voksen, kr 75,- pr. barn (<16 år). Pris inkluderer kaffe/saft. Salg av noe enkel kaffemat. Betaling og kontaktnavn må være foretatt samlet pr. gruppe, senest 3 dager før arrangementet, til kto 1321.14.57699, eller Vipps 108815 (mrk. 9.8.20). Pris inkluderer kaffe/saft. Salg av noe enkel kaffemat.


BLF kan også etter kåseriet anbefale et besøk til en lokal samarbeidspartner – Valstad Cafè. Ca 2,5 km fra Fløterbrakka. Her kan man få servert drikke og enkel varmmat i museale omgivelser. Bestilles direkte, med henvisning til Bingen Lenser, hos Anne Maj Kvale, mob 99296837, eller Epost post@valstadcafe.no – se for øvrig www.valstadcafe.no .

Ønsker du å bestille samme arrangement for en gruppe en annen dato?

Åpen forespørsel: Vi er også mottakelige for forespørsel om samme arrangement dersom en gruppe ønsker tilsvarende arrangement på en spesiell dato. Hvorvidt et positivt svar gis, er avhengig av om BLF har mulighet til å gjennomføre. Kontakt: post@bingenlenser.no .
Tilgjengelighet: Arrangementet er grunnet omgivelsene dessverre lite egnet for bevegelseshemmede. Tilgang til enkel utedo. Parkering av personbiler ved Fløterbrakka, større kjøretøy ca 250 m unna.
Grupper/billetter/priser: Arrangementet er beregnet på gruppe(r) mellom 10-30 personer, og maksimum 30 totalt. Bestilling kan gjøres til Morten Svendsen, mob: 90831917, Epost: morsve@online.no. Pris pr. deltaker: kr 200.- pr. voksen, kr 75,- pr. barn (<16 år). Salg av noe enkel kaffemat. Betaling og kontaktnavn må være foretatt samlet pr. gruppe, senest 3 dager før arrangementet, til kto 1321.14.57699, eller Vipps 108815 (mrk. 9.8.20). Pris inkluderer kaffe/saft. Salg av noe enkel kaffemat.

Parkering for bil og buss: Vestbyveien 81, helt nede ved Fløterbrakka. Plass anvises ved ankomst.

Vi anbefaler et besøk på Valstad Kafe etter arrangementet, her kan du få kjøpt karbonadesmørbrød og lun eplekake. Bestill i forkant: Anne Maj Kvale 992 96 837. Her får du høre om Valstad kafes historie. https://www.valstadcafe.no/ eller https://www.facebook.com/events/2652538571679233